Üye Ol veya Giriş Yap |

Ana Menü

 
 Ana Sayfa
 Resimler
 Çeşitli Yazılar
 Canlı Tv Seyret
 İstatistik
 Top 10
 Siir
 Hikayeler
 Videolar
 Uyeler
 Forum
 Özel Mesajlar
 Üye Listesi
 Tavsiye
 Iletisim
 Ziyaretçi Defteri
 Kullanıcı Günlüğü
 Hesabınız
 Genel
 Haber Gönder
 Haber Başlıkları
 Haber Arşivi
 Anket
 Ara
 Oyun ve Program
 Web Siteleri
 Mizah - Eglence
 Fikralar
 Flash Animasyonlar
 Duvar Yazıları
 Oyun ve Program
 CizgiFilm
 FlashOyunlar
 Videolar

· News
· Oyunlar

Üye Giriş

 
Hoş geldin, Misafir
Nickname
Şifre
(Kayıt Ol)
Üyelik:
Son Üye: ebparpki
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 130

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 16
Üye: 0
Toplam: 16

Şairler

  · Vedat Selamoğlu
(327 şiiri kayıtlı)
· Adsız Kahraman
(13 şiiri kayıtlı)
· Ümit Yaşar Oğuzcan
(11 şiiri kayıtlı)
· Yılmaz ERDOĞAN
(11 şiiri kayıtlı)
· Uğur Aslan
(11 şiiri kayıtlı)
· Yusuf Hayaloğlu
(9 şiiri kayıtlı)
· Cemal Safi
(9 şiiri kayıtlı)
· Can Yücel
(8 şiiri kayıtlı)
· Necip Fazıl Kısakürek
(8 şiiri kayıtlı)
· Attila İlhan
(8 şiiri kayıtlı)

Toplam 58 şair

Vedobay.Com - En Duygusal Ask Siirleri  Burada - Hikayeler
Ana Sayfa |  Hikaye Gönder |  Bütün Hikayelar |  Arama Sayfası |  En İyiler |  Rasgele Hikaye
İzleme Sayısı :
   71
Puanlama :
   Oy Kullanılmadı
Hikayeya Puan Verin
  1 Puan
  2 Puan
  3 Puan
  4 Puan
  5 Puan
  6 Puan
  7 Puan
  8 Puan
  9 Puan
  10 Puan
Seçim
Yaşam, insanlara bazen ne zor seçimler dayatıyor. tanju okan'ı hatırlayın mesela.

Bir insanı, sol bacağıyla, hayatı arasında bir tercihe zorlamak kadar sevim­siz ne olabilir?

"eşyalar toplanmış seninle birlikte/anı­lar saçılmış odaya heryere/sevdiğim o koku yok artık bu evde/sen...kadınım" diyen o gür sesin sahibinin ölmeden önce bir bacağını

Yaşamına diyet olarak vermesi sizi de "seçim"e isyan ettirmiyor mu?

Ama bazen seçim imkansız gibi görünse de kaçınılmazdır.

Bazıları diyor ki; "bu yaşam tarzı da tanju okan'ın kendi seçimiydi. alkolle zehirledi vücudunu... dur durak din­lemedi".

Peki o tercihin nedeni neydi?

Bir yanda şöhret, kudret, para ve renga­renk bir hayat gözkırparken, neden dev bir sanatçı, yalnızlığı ve alkolü seçer..? neden, pırıltılı bir yaşamın getirisinden vazgeçer?

Yaşamı bir gelir-gider çizelgesi olarak al­gılayanlar elbet bu seçime ilişkin sağlıklı bir "yoklama" yapamazlar. çünkü onlara göre rasyonel bir insan seçim yaparken öncelikle "güç, kudret ve iktidar şansı" arar. iktidar şansı ol­mayan partilere oy verenler, mutluluk uğruna istikbal şan­sını tepenler, sevdiği kadının kokusu yok diye yaşadığı evden vazgeçenler, her talihsiz borsa oyuncusu gibi sonuçta kaybetmeye razı olmak zorun­dadırlar.

Lakin başka borsalarda, başka değerlerin prim yaptı­ğını göremezler.

Bazen bir inzivada dolu dolu ve sevgiyle yaşanmış kısacık bir dönemin, şöhretin sahte ışıkları altında parlatılmış upuzun bir hayata tercih edilebileceğini ve bu tercihin insana her türden finali gözealdırabilecek derin bir tutkuya dönüşebileceğini anlayamazlar.

Seçimde oylarını istikbal garantileri yeri­ne tutkularından yana kullananlar ise, bu tercih sırasında olduğu gibi bedeli öderken de tek başına kalırlar.

İngiliz kralı 8. edward sevdiği kadın için tahtını terkettiğinde de kimse bu tercihe anlam verememişti. çünkü "ge­çer akçe" olan "taht'tı ve bir ka­dın için koca imparatorluğun ni­metlerim tepmek "akıl dışı" sayılıyordu.

Birisini herşeyden vazgeçebi­lecek kadar çok sevmenin, insa­nın başına, hiçbir tacın sağlaya­mayacağı türden bir asalet hal­kası takacağını düşünemediler.

İngilizler, tahtsız kralın ardın­dan dövüne dursun, tahtsız kral da sevgisiz ingilizlerin haline acıdı durdu hayatı boyunca...



***



Bir kez daha yazmıştım; "her seçim bir kaybediştir" diye...

Her tercih bir vazgeçiştir çünkü...

Sabah işe gitmekle, yatakta nefis bir mis­kinlik fırsatından vazgeçmiş olursunuz. kalkar kalkmaz hayat binbir seçeneği da­yar burnunuzun ucuna... "ne giysem" telaşından, öğle yemeğinde "ne alırdınız" diye başucunuzda biten garsona, "hangi kanal­daki filmi izlesem" kararsızlığından, "bize oy verin" diye bağrışan partilere kadar herşey, herkes, her an sizi ısrarla bir tercihe zorlar.

Yastığınıza teslim olmuşsanız, belki dışarda ışıl ışıl bir günden vazgeçmiş olursunuz. bahar esintileri taşıyan bir elbise belki o gün yaşamınızı ışıldatabilecekken, ağırbaşlı bir sadeliğe karar vermekle muhtemel bir tanışıklığı tepersiniz. belki yemediğiniz musakka, ısmarladığınız izmir köf­teden daha lezzetlidir. ya da öbür kanal­daki film, o anki ruh halinize daha uygun­dur.

Ama yaşam, vazgeçtiğiniz şeye ilişkin ipucu vermez. geri dönüp, o günü gökkuşağı desenli bir elbiseyle yeniden yaşama şansınız yoktur.

Bu seçim oyununda vazgeçtiğiniz şey, seçtiğinizden daha değerliyse pişmanlık kaçınılmazdır.

Ama neyin değerli olduğunun kararı da yine size aittir.

Ve vazgeçtiğiniz şey bazen bir saray, ba­zen şöhret sahnesinin parıltılı neonları da olsa, çoğu zaman gözünüz hiç arkada kal­maz.

Çünkü duvarlarına sevdiğinizin kokusu sinmiş bir ev ya da sevdiğiniz kadınla pay­laşamadığınız bir saray sizin borsada kolay feda edilebilir değerlerdendir.

Hayata bir başka gözle bakmayı öğrendiyseniz, bu seçimde kazandıklarını sananlara yalnızca acıyarak gülümsersiniz.

Herşeyin sıradanlaştığı bir dünyada ba­zen kaybetmek en doğru seçimdir.

...ve o dünyada en yerinde tercih; vazge­çiştir.

Can dündar

Yorum Ekle | Arkadaşınıza Gönderin Arkadaşınıza Gönderin | Yazdır Yazdır

IP Adresiniz: 38.107.191.82



Vedobay - Oyun - 3D Oyun - Oyunlar - IP - Kim 1 Milyon ister - Canlı Tv - Radyo Moda - Lig Radyo
Vedobay.Com'un içerik kod yazılımı PHP-Nuke sitesine aittir.
Web Tasarım & Theme & Hosting by Erenet.info
Copyright © by Vedobay.Com Webmaster: Vedobay
E-Mail:


Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Theme Copyright by Erenet.info